Taller Guernica. Refugiats

TALLER GUERNICA

PERSONES REFUGIADES D'AHIR I DE HUI

Guernica
Fotografía by: Jenkidar Shikhdmmar

Què és ser una persona refugiada? Qui ha pintat el Guernica? Per què es va pintar? Quants viatges ha realitzat l’obra? Per què és tan famosa? ¿Hem sigut persones refugiades? Utilitzant el simbolisme del quadre “Guernica” de Picasso es realitzarà una revisió sobre la funció del quadre respecte a les persones refugiades durant la Guerra Civil Espanyola i el franquisme, ja què el quadre va ser utilitzat per difondre el missatge d’ajuda i com a símbol de pau. Posteriorment, es treballarà amb la situació actual de les persones refugiades. Aquests continguts es treballaran de forma dinàmica i cooperativa.

El taller consta de 2 parts: l’explicació del simbolisme del quadre i els viatges que va realitzar fins a esdevenir un símbol de la pau i l’explicació sobre la situació actual de les persones refugiades. I el debat i reflexió sobre què es podria fer i quin és el simbolisme del quadre actualment. A més hi haurà una entrevista, basada en el diàleg, estudi de cas i debat, amb una persona refugiada.

ELS OBJECTIUS

LES COMPETENCIES

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Com puc reservar l'activitat?

Podeu contactar amb nosaltres per reservar l’activitat a través del nostre e-mail contacte@laculturacritica.com indicant el nombre de persones que sou, així com el dia i hora que voleu realitzar l’activitat.

Qui pot realitzar l'activitat?

Recomanat per a:

– Grups escolars (adaptem al taller segons el curs escolar: Secundària i Batxillerat)

– Associacions que fomenten la interculturalitat

– Biblioteques

– Entitats culturals i socials per a persones a partir dels 12 anys 

Durada

El taller té una durada de 2h. 

Pressupost

Contacta amb nosaltres i et facilitarem tota la informació de l’activitat

Consells

Aquest projecte està basat en la participació activa

Material didàctic

Inclou el material didàctic