Taller sobre Keith Haring. Desmuntant tabús

Desmuntant tabús: Keith Haring

L'art com eina de reivindicació social

Taller Keith Haring

L’artista nord-americà i activista Keith Haring va crear una sèrie d’iconografies amb les seues obres amb les seues senzilles i cridaneres figures, on no falten els cors, les siluetes d’homes, plats voladors, televisions i gossos bordant. Utilitzava l’art per denunciar l’homofòbia, la violència, la injustícia en totes les seues formes, el racisme, el tabú al voltant del SIDA, l’amenaça del capitalisme i l’energia nuclear, la destrucció de l’entorn, entre d’altres.

Va ser un gran defensor de la igualtat, la llibertat individual i la justícia social. Compromès socialment, amb les seues obres parlava de la seua vida personal (era homosexual) i de la seua malaltia (sida) per generar activisme i despertar la consciència sobre el tema.

Ens inspirem en la seua obra per parlar de la igualtat i les desigualtats de la societat actual, veure les diferències entre els anys 80 i els nostres present, a més per comunicar i enviar un missatge de “justícia social” i de la “lluita i defensa per la igualtat” a la qual cal fer front cada dia.

Coneixerem la vida de l’artista i les seues obres, posant l’accent en la seua iconografia, com simbolisme i reivindicació social, a més d’identificar les desigualtats en les seues obres d’art.
També construirem d’un mural col·lectiu mitjançant la reproducció de les obres de Keith Haring fent ús dels coneixements adquirits.

ELS OBJECTIUS

LES COMPETÈNCIES

INFORMACIÓN PRÁCTICA

Com puc reservar l'activitat?

Podeu contactar amb nosaltres per reservar l’activitat a través del nostre e-mail sarabono@laculturacritica.com indicant el nombre de persones que sou, així com el dia i hora que voleu realitzar l’activitat.

Qui pot realitzar l'activitat?

Recomanat per a:

– Grups escolars de totes les edats

– Associacions que fomenten la igualtat

– Biblioteques

– Entitats culturals i socials 

Durada

El taller té una durada de 90 minuts

Pressupost

Contacta amb nosaltres i et facilitarem tota la informació de l’activitat

Consells

Aquest projecte està basat en la participació activa

Material didàctic

Inclou el material didàctic

Accessibilitat

El material es pot adaptar a les diferents característiques del públic usuari amb necessitats especials.