Keith Haring

Desmuntant tabús: Keith Haring

L'art com eina de reivindicació social

L’artista nord-americà i activista Keith Haring va crear una sèrie d’iconografies amb les seues obres amb les seues senzilles i cridaneres figures, on no falten els cors, les siluetes d’homes, plats voladors, televisions i gossos bordant. Utilitzava l’art per denunciar l’homofòbia, la violència, la injustícia en totes les seues formes, el racisme, el tabú al voltant del SIDA, l’amenaça del capitalisme i l’energia nuclear, la destrucció de l’entorn, entre d’altres.

Va ser un gran defensor de la igualtat, la llibertat individual i la justícia social. Compromès socialment, amb les seues obres parlava de la seua vida personal (era homosexual) i de la seua malaltia (sida) per generar activisme i despertar la consciència sobre el tema.

Ens inspirem en la seua obra per parlar de la igualtat i les desigualtats de la societat actual, veure les diferències entre els anys 80 i els nostres present, a més per comunicar i enviar un missatge de “justícia social” i de la “lluita i defensa per la igualtat” a la qual cal fer front cada dia.

Teòrica

Conèixer la vida de l'artista i les seues obres, posant l'accent en la seua iconografia, com simbolisme i reivindicació social. Identificació de desigualtats en les seues obres d'art.

Pràctica

Construcció d'un mural col·lectiu mitjançant la reproducció de les obres de Keith Haring fent ús dels coneixements adquirits.

ELS OBJECTIUS

LES COMPETÈNCIES

Informació pràctica

Com puc reservar l'activitat?

Podeu contactar amb nosaltres per reservar l’activitat a través del nostre e-mail contacte@laculturacritica.com indicant el nombre de persones que sou, així com el dia i hora que voleu realitzar l’activitat. 

Qui pot realitzar l'activitat?

Recomanat per a:

– Grups escolars de totes les edats (adaptem al taller segons el curs escolar: Primària, Secundària i Batxillerat)

– Biblioteques

– Entitats culturals i socials per a persones de totes les edats

Consells

Aquest projecte es basa en la participació activa

Durada

1 sessió doble. Cada sessió té una durada d’1h. 

Accessibilitat

El material es pot adaptar a les diferents característiques de l’Alumnat amb Necessitats especials.

Material didàctic

Inclou el material didàctic

Pressupost

Contacta amb nosaltres i et facilitarem tota la informació de l’activitat

Share this Page