HerStory. La veu de les dones

HERSTORY

LA VEU DE LES DONES A TRAVÉS DEL TEMPS

El projecte Herstory vol donar veu i visibilitat a les dones, sense importar la seua disciplina, que al llarg de la història han estat silenciades conscientment dels llibres i de la nostra memòria sense tenir en compte la importància d’aquestes en els canvis polítics, socials, culturals i científics de la humanitat.

Dones increïbles i valentes de tot el món al llarg de la història, que abasta des d’època antiga fins als nostres dies. Escriptores, pintores, impressores, científiques, polítiques, sufragistes, mèdiques, matemàtiques, músiques, investigadores,… En resum, dones que van lluitar pels seus drets, encara que eren èpoques molt difícils, i per la igualtat. Feminisme en estat pur. 

Com? A través d’un taller didàctic col·laboratiu, amb persones de totes les edats, crearan una exposició plena de retrats de dones extraordinàries. Un enorme mur participatiu ple de color i inspiració. 

Al llarg de la història les dones han tingut diversos rols, malauradament la història general ha invisibilitzat part de la importància d’aquestes en els canvis polítics, socials i culturals. Encara que cada vegada més es realitzen projectes atorgant-los visibilitat als personatges rellevants en la història mundial, segueix existint un buit i desconeixement entorn a la història de la dona.

Quan parlem d’història, literatura, ciència, política o altres disciplines, es coneix a grans personatges que van canviar el món. Però majoritàriament aquests personatges històrics són homes. Amb prou feines es coneix el paper de les dones a la nostra societat, ni se li ha donat la rellevància suficient als rols femenins, i encara pitjor, no se sol enfocar a les dones com creadores i eixos de desenvolupament cultural. 

La nostra missió és canviar aquesta situació. Aconseguir visibilitzar i donar-les a conèixer a través d’una activitat cultural divertida, creativa i educativa, apta per a tots els públics. Una activitat participativa, on necessitarem d’ajuda ciutadana per crear un enorme mur amb algunes de les cares femenines més importants de València i del món.

Proyecto HerStory. Mujeres humanistas. La historia de las mujeres a través del tiempo
Proyecto HerStory. Mujeres humanistas
Proyecto HerStory. Mujeres humanistas. La historia de las mujeres a través del tiempo
Proyecto HerStory. Mujeres humanistas. La historia de las mujeres a través del tiempo
Proyecto HerStory. Mujeres humanistas. La historia de las mujeres a través del tiempo

ELS OBJECTIUS

LES COMPETÈNCIES

Càpsules

El projecte Herstory està compost per 4 càpsules diferents. Pots triar una o diverses segons els teus gustos personals o necessitats:

Dones humanistes que ens van inspirar

Moltes dones escriptores, poetesses, pintores, ballarines, filòsofes, cantants, que van patir el masclisme de la nostra societat occidental (encara que també de la societat oriental) i es van veure obligades a ocultar la seua passió o resignar-se a utilitzar pseudònims.

Dones científiques que van canviar el món

La ciència també és cosa de dones i ja és temps de reivindicar la seua feina i paper en la nostra societat, més enllà de la figura de Marie Curie. Científiques, físiques, matemàtiques, biòlogues, mèdiques, investigadores …

Dones que van lluitar pels seus drets

Totes tenen en comú un mateix missatge: la lluita pels drets i la igualtat de la dona i que els seus èxits siguen reconeguts. És una batalla que sorgeix des de l’antiguitat fins a l’actualitat, on, encara que semble mentida, encara hi ha molt a fer.

Dones valencianes al llarg de la història

Ens endinsarem en les vides de les primeres universitàries, feministes, inventores, impressores, escriptores i reines poderoses, en fi, una petita mostra de valencianes que van trencar amb els rols socials des d’època romana fins al segle XX.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Com puc reservar l'activitat?

Podeu contactar per reservar l’activitat a través del nostre e-mail sarabono@laculturacritica.com indicant el nombre de persones que sou, així com el dia i hora que voleu realitzar l’activitat. 

Qui pot realitzar l'activitat?

Recomanat per

– Grups escolars de totes les edats

– Associacions a favor de la igualtat de gènere

– Biblioteques

– Entitats culturals i socials

Durada

El taller té una durada aproximada de 1:30 h

Pressupost

Contacta’ns i et facilitarem tota la informació de l’activitat

Consells

Aquest projecte està basat en la participació activa

Material didàctic

Inclou el material didàctic