Activitat Re-Mirades

ACTIVITAT CULTURAL RE-MIRADES

Una activitat cultural amb perspectiva de gènere

Sabies que al Museu de Belles Arts de València no hi ha ni un sol quadre exposat pintat per una dona?

A tots els museus hi ha infinitats d’obres d’art on les dones són les protagonistes: dones religioses, dones elegants i boniques, heroïnes, santes, princeses, dames de la noblesa … però realment, quin rol compleixen? En quines condicions les trobem? Estètica o propaganda? Ha influenciat l’art en la nostra forma de veure la dona al llarg de el temps i en la nostra època?

Mitjançant la nostra activitat cultural Re-Mirades, descobrirem algunes de les obres d’art del Museu de Belles Arts de València des d’una perspectiva de gènere. Obres plenes de prejudicis davant les dones, carregades de sexualitat i discriminació de gènere. Obres plenes de masclisme i violència, i en definitiva, obres d’art influïdes pels canons de la societat patriarcal.

T’atreveixes a conèixer una altra realitat? T’atreveixes a descobrir una veritat incòmoda? 

ELS OBJECTIUS

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Com puc reservar l'activitat?

Podeu contactar amb nosaltres per reservar l’activitat a través del nostre e-mail contacte@laculturacritica.com indicant el número de persones que sou, així com el dia i hora que voleu realitzar l’activitat. 

Qui pot realitzar l'activitat?

Recomanat per

– Grups escolars de totes les edats

– Associacions a favor de la igualtat de gènere

– Entitats culturals i socials

Durada

La activitat cultural té una durada aproximada de 2 h. 

Pressupost

Contacta amb nosaltres i et facilitarem tota la informació de l’activitat

Avís

– Arribar 10 min. abans de l’inici de l’activitat. Començarem amb puntualitat.

– Portar calçat còmode.

Participació

En aquest projecte es busca la participació de totes les persones assistents amb els quals es reflexionarà sobre el que s’ha après en l’activitat, establint un debat.

Normes del Museu

L’activitat Re-Mirades es desenvolupa al Museu de Belles Arts de València, per la qual cosa és important complir una sèrie de normes bàsiques:

  • No correr dins de l’edifici
  • No beure, ni menjar res dins
  • Es pot parlar, però no xillar. Recordeu que no cal molestar les persones que estan dins gaudint del Museu
  • I el més important de tot: NO TOCAR cap element exposat dins el Museu. 

Aquestes normes són de vital importància complir-les, ja què si no ho fem, podem perjudicar i trencar algunes de les seues peces. El més important en un Museu és la protecció i conservació del nostre patrimoni cultural.

Nota informativa

L’activitat Re-Mirades és una iniciativa privada i organitzada únicament i exclusivament per la Cultura Crítica. El Museu de Belles Arts Sant Pius V de València és totalment aliè a la mateixa i a la seua organització.